Nya startsidan
Gamla startsidan
Bli medlem
Medlemsskatepics
Favoritskatepics
worldimproving.com-bilder
Videoartiklar
Svenska skatevids
Utländska videos 1
Utländska videos 2
Utländska videos 3
Skatekalender
You Skate Girl
Onlinelista
Forum
Artiklar
Omröstningar
Brotherhood Plaza
Kontakt
Nyhetsbrev




























Med den här kan du tipsa andra och sprida just den delen av worldimproving.com som du är inne på när du klickar här.

Du kan också bokmärka eller maila länken till denna sidan med den här knappen.









Frågor o svar: Att skata på konst
5 dec kl 03:18

Jag (Ida Östensson, skate.nu anm.) träffade Frank en sen natt i Göteborg på ett skräpmatshak. Han kom fram och frågade om jag eller någon av mina vänner "ville gå ut och snacka om livet". Vi var säkra på att han bara ville ha hem ett "kvart i tre ragg"...

Det visade sig med medföljande diskussion att syftet inte var det vi anade utan att Frank hade mer tankar under skallbenet än att få lite hud.

När vi skiljdes åt lämnade Frank ett visitkort som var väldigt originellt, vilket fick mig att surfa in på hans hemsida. Väl där blev jag fast i timmar med att studera hans konst, hans tankar och annorlunda idéer. Bara några veckor senare när jag var på besök i Malmö och skatade på bryggeriet ser jag ett välbekant ansikte. När mannen i fråga kom upp ur poolen såg jag brädans undersida, "Frank, är det du?!". Jag bestämde mig för att få reda på mer om denna konstnärliga skatande filosof. Här får ni en liten inblick i vårt samtal. Är skate en konstform och kan ett stycke målad konst bli skate?

Vem är du?
184 cm klurigheter. Frank en lekfull figur. Nä man är väl inte bara mer än människa antar jag.

Från?
Jämtlands skogsgläntor och vrår bland tomtar och troll.

Bor nu?
I ateljén i Göteborg.

Finns det bra skatemöjligheter i Göteborg?
Göteborg är en ok rullstad antar jag. Det är kul att bara vara ute och leta punkter att rida in sig på men ytor som är kultiverade i syftet för ändamålet känns det inte som att det växer på träd där direkt. Men att frukterna sakta börjar blomma ut runt om i krokarna. De känns som om något dog där för ett längre tag sedan men att det försvann utav bara helvete tidigare och kanske är på väg att resa sig ur graven nu. Hoppas inte att vad det än var som dödade det kommer igen bara. Man hittar ibland en del ställen ute i förorterna som är slitna som få fast det är rent byggt och en del riktiga ställen med lite snickarglädje med för den delen. Fast det verkar som om det poppar upp en del nya grejer nu.

Hört mycket skit om actionpark, stämmer det?
Ja det kan stämma att du har hört det. Jag har nog hört en hel del med skaru se. Men vad ska man säga, det är ju lite skoj med nytänkande som att det inte finns någon gravitationskraft kvar på jorden och att random människans reaktionsförmåga är i högsta graderna av shaolin munk och så. Men pooldelen ser fin ut och streetytan, ja du det blir väll till att nöta mycket väggridning på den, haha! Riktigt lustiga ritningar Skanska måste ha haft i alla fall. Men ska provrida i morgon och får väl döma utav erfarenhet istället för spekulationer då om det nu ska in i kammarrätten. Jag vill inte vara magistern i denna fråga direkt. De är kul att något görs, punkt.

Varför är du i Malmö å rippar bowlen idag?
Ja du, Ida. De är nog för att jag är på väg till en cirkusby fylld av levnadsglada individer och äppelträd i östra skåne och tänkte passa på att fira med lite skate och vänner i Malmö på vägen så jag blir glad och hel.

Hur ser din vardag ut?
Jag saknar faktiskt vardag för tillfället. Jag har precis misslyckats igen med att vrida dygnet till normala timmar. Jag brukar typ skata eller dyka höjder på dagen och måla och pyssla på natten under veckorna. Nu har jag utställning för tillfället så då försöker jag leka gallerist och kränga iväg all "konst" på dagarna. Då blir det lite mer tid till kärlek till vännerna och dylikt på kvällarna och så får man en glimt mer sömn och drömmar än vanligt.

Jag träffade ju dig en natt i Göteborgstad när jag vad där på besök. Du kom fram till mig och mina kompisar och frågade om vi ville gå ut och snacka om livet. Var det en typisk raggningsreplik eller är du så djup som du utger dig för?
Jag vet inte? Livet behöver väll inte vara så djupt om man tänker efter? Det handlar väll mest om att gnaga i sig massa gott krubb, bajsa, ha sex och sova. Det kan man ha rätt roliga konversationer om. Allt annat man gör är väll bara för att få tillgång till allt man troligtvis egentligen inte behöver för att fixa detta. Vi hade några gemensamma nämnare som slöt oss samman och hade jag aldrig visat mig öppen för kontakt med er så skulle jag aldrig nöta på tangent bordet nu för att svara på dessa frågor. Allt har sin orsak.

Varför målar du på brädor?
För att det är kul och för att skate är en del av mitt liv. Man slipper rama in plankorna också. Min egentliga diaboliska masterplan är att få krok i något trevligt skateföretag så man får en lite tryggare inkomstkälla men det kommer väl med tiden antar jag.

Kan man skåda dessa godingar någonstans?
Dom hänger i någon nyöppnad klädaffär nu i Göteborg som kallas "WEEKDAY" tillsammans med ett himla fint utbud av en massa andra tavlor och teckningar som tillverkats på senaste. Dom hänger där fram tills i slutet av november. Ett gäng kommer vara på "Concrete" Göteborg i december och jag ska försöka fixa in några i Stockholm om jag hittar någon ren affär där som är sugen till julruschen.

Målar du på något annat också?
Ja det är väll det mesta jag kommer över, gamla pianodelar, bordsskivor, hyllplan, väggar, gamla plyfor från ramper, papper, burkar, glasflaskor, kartongbitar, lock, sablarannama, knivar, trälådor, gipsbindor, etiketter, skatehjul, t-shirts och jeans. Dagstidningens sportsidor fylls ofta med svarta korvar i skrikande sportiga lirares munnar och händer, haha! Ja du, det är väll det mesta man kommer över antar jag.

Vad kom först i ditt liv, målandet eller skaten?
Det var nog målandet. Det har jag väll alltid pysslat med mer eller mindre intensivt. Skaten kom väll inte lika tidigt, runt när man slutade dagis eller något kanske.

Om du fick lov att välja bort en av dessa intressen, "vad ska bort" som brasse brukade säga?
Hellre dör jag!!!

Kan du leva på konsten?
Hyran och illusionens nödvändigheter täcker det ibland. Men det blir väll inte så mycket morotsslantar över egentligen. Fast jag skapar mer än vad folket tror att dom är i behov av än så länge. Så det är en hel del i valvet som inte blivit transformerat till siffror på papper och metal så att skriva. Snart kommer väll storebror och försöker äta av mig också, men vafan, det är väl bara att mata handen som stryper oss tills den tror att den är mätt och nöjd som alla andra dumburkssväljare.

Om någon av våra läsare vill skata på en av dina konstverk, hur gör dom då?
Dom hostar upp något likvärdigt bytesmaterial. Kanske kollar in något dom diggar på www.vittljusvart.blogspot.com och mailar intresse till gulrostadmacka@gmail.com. Då tar jag detaljerna senare eller kan dom kroka upp med mig via telefon.

Dina målningar är väldigt detaljrika. Vart får du inspiration ifrån?
Pixlarna man omges av, livet i stort och litet, komplexiteten av perspektiven utifrån kärnan, kärnan i sin enkelhet, längtan hem, illusionen av tid och rum, naturen, relationer, bruset, haiku, tao, japan, skallbenet, fontanellen osv.

Har du någon favoritkonstnär?
Jeremy Fish är duktig. Roger Dean, som fixar omslagen till "Yes" plattorna och bygger luriga hus är grym. Ralph Steadman är len som få.

Gör du någon annan konst?
Överlevnadskonst kanske…

Några väl valda ord du vill säga till läsarna?
"The passed is just a dream the present is what you make of it and the future is your vision… So focus your vision and make the best out of the present so you'll have happy dreams foevah…"


Kolla på en bildserie med Franks kreationer här.





Logged in members can add comments here.


Copyright worldimproving.com. Kontakt: info@worldimproving.com



användare


lösenord




glömt lösenord?
bli medlem







Slumpa medlem